PARKERINGAR

Garage och p-platser i Brf Solhaga följer inte lägenheten utan hyrs och sägs upp genom ett separat avtal. Boende som har bil kan hyra garage eller p-plats till samtliga bilar man behöver parkera i området. Endast ett garage/en carportplats får hyras per bostadsrätt. Den som har flera bilar kan däremot hyra flera p-platser.

Gästparkering

Boende får stå på gästparkeringarna under förutsättning att besöksavgiften är betald. Hemtjänsten, hemsjukvården och handikapparkeringarna är undantagna från att betala avgiften.

Det går att betala med kort, appen Easypark och sms-betalning. Ingen kontant betalning på grund av stöldrisken. Du kan ladda hem appen redan nu http://app.easypark.net/, eller via App Store eller Google Play. För sms-parkering följ instruktionerna på skylten och sms:a till 010-333 44 00.

Parkeringsautomaterna är placerade i början av Stödjegränd, Stolpgränd och mitt på Solursgränd.

Observera att det kan tillkomma avgifter vid användning av app och sms.

Garage

Garage och carportar renoverades under 2006-2007. Bl.a byttes samtliga portar. Den som hyr kan på egen bekostnad få portautomatik monterad. Carportarna är försedda med motorvärmare med individuell elmätning.

För garage och carport är det kösystem. Det är separata kölistor för garage och carportar, det är därför extra viktigt att meddela om man vill ställa sig i båda kölistorna. Ring Bovärdinna (tfn 019-27 00 44) för att anmäla dig till kön eller för övrig information ang. p-platser.

Säkerhet

Området bevakas av AVARN Security, vid felparkeringar eller incidenter ring 010-222 34 10.

Den som ska flytta och behöver köra in på gårdar etc. ska skaffa ett körtillstånd för att undvika parkeringsböter. Dessa finns att hämta på Solhagagården.

Utbud

I Brf Solhaga finns för uthyrning:

  • 213 garageplatser
  • 56 carportplatser med el
  • 182 p-platser med motorvärmare – normalbredd
  • 17 p-platser med motorvärmare – extra breda
  • 152 p-platser – normalbredd
  • 7 p-platser – extra breda
  • 27 p-platser för husvagn

Därutöver finns 106 besöksplatser runt om i området, varav 7 är handikapplatser.