Reliningen är inne på slutspurten innan uppehåll för semestrarna som drar igång vid månadsskiftet juni/juli.
Men innan dess så ska tvättstugan på Stolpgränd jämna relinas (22 juni – 3 juli) innan lugnet kan lägga sig här i Solhaga.

Under våren hopade sig dock problemen i ett av trapphusen. Den liggande stammen som går under entrégolvet var sönderrostad och på vissa ställen var röret obefintligt.
Det har varit nära några gånger förut att vi fått borra upp golvet i entrén men killarna har alltid lyckats lösa problemen.
Dock inte denna gång. Nu fanns det inte någon återvändo, den boendes förråd fick tömmas och hela golvet i ett av förråden har borrats upp och sand har sugits ut för att komma åt att lägga nya rör.
Jag kan inte låta bli att beundra de entreprenörer som arbetar med stamrenoveringen. Det kan vara riktigt bökigt under en period för er boende när vi går in i trapphuset, det är vi fullt medvetna om.
Men det är ett fantastiskt och engagerat gäng som jobbar hos er i Solhaga och alla gör sitt yttersta att det ska fungera så smidigt som möjligt för alla parter.

Sedan har vi ju poolen som inte är klar än. Vi vet att många går och väntar på att den ska öppna, och i detta varma väder så blir man ännu mer sugen på att bada.
Flera uppfattar nog också att de ”aldrig” är där och jobbar. Problemen med detta väder som vi har just nu och det vädret vi hade i våras har ställt till det för färdigställandet av poolen.
Det går inte att jobba med det material som används när det är för kallt och ojämn temperatur, och det får inte heller vara blött eller för varmt. Lite moment 22.

I våras var det för kallt för plaster, primer och färg. Nu är det tvärtom, alldeles för varmt. Dessa färger som används till pooler har flera egenskaper än ”vanlig” färg.
Torkar den för snabbt (i värmen) så fäster den inte i underlaget vilket resulterar i en pool som tappar färg. Vi vill verkligen att allt ska bli ordentligt gjort så att ni kommer ha en väl
fungerande pool under många år framöver.

Jag vill passa på att önska alla en varm och skön sommar