Här kommer lite uppdatering i vad som händer med stamrenoveringen.
Alla lägenheter som vi räknar med ska bli klara på denna sida året är förbesiktigade.
Det var gamla golvbrunnar i flertalet av lägenheterna och det betyder att många badrum kommer att rivas. Några badrum är vi klara med och har redan återställts.
Men det gör att den boende får hantverkare i sin lägenhet flera veckor efter att MCM som relinar är ute ur trapphuset. Det resulterar också i mer bilning av golvbrunnar, kakel/klinkers, och oljudet som uppstår sprids vidare i hela huskroppen.

Vi rekommenderar också starkt att byta ut tvågreppsblandare och  gamla toalettstolar med ”draghandtag”, anledningen är att det oftast inte är så helt som det ser ut.
Det är väldigt positivt att många faktiskt passar på och byter ut sådant när vi ändå är inne och stamrenoverar.

Annars flyter det på ungefär som vi har räknat med. Det har inte varit så många överraskningar som vi inte kunnat hantera, än… Det är lite som att öppna julklappar, man har ingen aning vad som finns inuti ”paketet” förrän man öppnar det.

Arbetsmiljöverket har också hört av sig, de ger oss ingen dispens att få gå via taket.
Det betydde att vi blev tvungna att tänka om helt hur vi bäst ska gå tillväga för att, dels göra ett bra jobb, samtidigt som vi inte vill göra mer åverkan i era lägenheter än nödvändigt.
Att vi inte fick dispens att gå via taket gör också att alla som bor i en 2.a (i de raka fastigheterna) måste tömma sina lägenhetsförråd eftersom den stam som vi behöver komma åt ligger längst in i hörnet i era förråd.

Igår, den 4 oktober hade vi också gårdsmöte för dem som bor på Ledgränd 25-39.
Så efter nyår hoppas vi att komma igång med stamrenoveringen där. Om nu allt går som det ska, vilket vi hoppas på.

Vid pennan
Gunilla Wickman Rostedt- Projektledare HSB