SOLHAGAGÅRDEN

Solhagagården är bostadsrättsföreningens egen föreningsgård. Byggnaden är på ca 600 m² i ett plan och i stort sett fullt tillgänglig för funktionshindrade. Inga husdjur får komma in på Solhagagården för här ska det vara allergifritt. Solhagagården är larmad och bevakas dygnet runt av AVARN Security.

Här finns föreningens expedition som är bemannad måndag, onsdag och fredag kl. 08.30-12.30 av föreningens Bovärdinna, vars uppgift är att på olika sätt hjälpa bostadsrättsinnehavarna med service och frågor kopplade till boendet. Här kan man även köpa bland annat målarfärg till uteplats och div. artiklar, få hjälp med blanketter, kopiering mm. Mer information om tjänsterna som erbjuds kan du läsa under förmåner.

På gården finns en stor samlingssal med tillhörande kök, som kan hyras för privata tillställningar. Porslin, glas, bestick och annan utrustning finns att tillgå. Bokning sker via hemsidan eller genom att kontakta bovärdinnan. Det finns även en övernattningslägenhet som de boende kan hyra, även den bokas via hemsidan eller bovärdinnan. Solhagagården är endast tillgänglig för uthyrning för boende i Bostadsrättsföreningen Solhaga. Solhagagården hyrs inte ut under juli, men det går att hyra övernattningslägenheten under juli månad förutsatt att nycklar har hämtats i juni innan expeditionen tar sommarledigt.

Mer information finns på sidan bokningsförfrågan Solhagagården och bokningsförfrågan övernattningslägenhet.

På Solhagagården har vi i föreningen olika aktiviteter. Det finns olika studiecirklar man kan delta i, till exempel lätt gymnastik, korgmålning, släktforskning, bordtennis m.m. Det anordnas även pubkvällar, barndisco och andra trevliga arrangemang. Mer information finns under rubriken Aktiviteter.

När du hyr Solhagagården

När du som boende hyr Solhagagården för en tillställning ingår det mesta som krävs för en lyckad fest. Stora salen har plats för max 150 personer. Bordsduk ning max 70 personer. I anslutning till salen finns ett välutrustat kök. Det finns porslin, glas och bestick till ca 70 kuvert. Några exempel följer nedan:

Värmeskåp
Praktiskt hjälpmedel för större sällskap när man vill göra ordning maten innan tillställningen och hålla den varm.

Snabb diskmaskin
Det är inte lätt att ha kalas för 70 personer med en diskmaskin som är gjord för en tvåbarnsfamilj, men på Solhagagården diskar du en full maskin på några minuter.

Projektor
En projektor inklusive stor duk finns. TV1, TV2 och TV4 går att se på duken.

Ljuseffekter och mikrofoner
Discostämning uppbådas lätt med ljuseffekter. Discoboll och ett ljusspel finns. Det finns även mikrofoner.

Musik
För att spela musik måste den som hyr ta med egen högtalare ex. en Bluetooth.

Solhagagråden kan hyras följande tider:
Fredag kl. 14.00 till lördag 12.00.
Lördag kl. 14.00 till söndag 12.00.
Söndag kl. 14.00-20.00.

Kostnaden (fr.o.m 2023) är:
Fredag 1 500 kr.
Lördag 1 500 kr.
Söndag 750 kr.

plus depositionsavgift 800 kr.

Betalning ska ske på Solhagagården senast en vecka innan hyrdatum. För att få nyckel till Solhagagården måste du besöka bovärdinnan under receptionstid måndag, onsdag, fredag kl. 08.30-12.30 tidigast en vecka innan hyrdatum. Vid avbokning ska det ske senast en vecka innan aktuellt hyrdatum. Följs inte denna regel kommer en avgift på 800 kr att debiteras.

När du hyr Övernattningslägenheten

Övernattningslägenheten på Solhagagården är mycket populärt att hyra. Detta är ett utmärkt extra utrymme för medlemmarna när lägenheten inte räcker till för övernattande gäster.

Kostnaden är 350:-/natt plus depositionsavgift 800 kr. Avgiften betalas alltid i förskott hos Bovärdinnan på Solhagagården. Betalning ska ske på Solhagagården senast en vecka innan bokat datum. En vecka gäller som maximal uthyrningstid. Övernattningslägenheten hyrs mellan kl. 15:00-11:00. För att få nyckel till övernattningslägenheten måste du besöka Bovärdinnan under receptionstid måndag, onsdag, fredag kl. 08.30-12.30 tidigast en vecka innan hyrdatum. Fredag-söndag hyrs stora salen ut vilket innebär att andra personer finns på Solhagagården för festligheter. De har inte tillträde till den del av byggnaden där övernattningslägenheten finns. Toalett och dusch finns i övernattningslägenheten.

Avbokning ska ske senast en vecka innan aktuellt hyrdatum annars debiteras full avgift.

I sovrummet finns en dubbelsäng och en våningssäng med täcken och kuddar. Behövs en spjälsäng måste ni säga till om det innan. I anslutning finns tillgång till kök, med bl.a. pressobryggare, kokplattor, kylsåp och micro. I badrummet finns toalett, handfat och duschkabin.

Inga husdjur får följa med in på Solhagagården för här ska det vara allergifritt.

För att boka övernattningsrummet kontakta Bovärdinnan på telefon 019- 27 00 44 eller använd bokningsfunktionen på hemsidan.

Vill ni beställa städning av övernattningslägenheten kontaktar ni Clean-Team 070-22 11 847 eller info@cltab.se
Avgift vardagar och helger 625 kr. Storhelger 750 kr.