Efter många och långa möten med entreprenörer inför stamrenoveringen så är det snart dags att börja med det första huset på Ledgränd.
Vi börjar med Ledgränd 13 och går uppåt i nummerordning, gård för gård, med uppehåll från mitten av december till någon vecka in på det nya året. Detta för att alla ska kunna fira jul och nyår i lugn och ro.

Det är både spännande och lite nervöst för oss som är inblandade. För trots noggrann planering så är det säkert något vi har missat eller glömt. Där har vi er bostadsrättshavare till hjälp. Vi har redan fått förslag som vi tagit till oss.

De två första trapphusen är förbesiktigade och de boende är förberedda på att vi kommer att börja vecka 36. Sista veckan i augusti (vecka 35) kommer killarna att ställa ut containrar på gården och det kommer se lite stökigt ut under tiden de är på plats.

Vi kommer i möjligaste mån att stå på gräsmattorna för att hålla asfaltsvägen fri för er boende. Det betyder att gräsmattan kommer att bli lite tilltufsad. Men den kommer att återställas så fort det bara går efter att de lämnat gården.

Vår önskan är att kunna gå in via taket för att dra in strumpan. Det är massor av fördelar med det, både för dem som jobbar, för den boende samt för Solhagas ekonomi.

Vi har lämnat in en dispensansökan till arbetsmiljöverket att få använda skyliften som hiss upp på taket, just för att slippa riva så mycket i er lägenhet, det blir billigare och det går fortare.

Så nu håller vi alla tummar och tår att Arbetsmiljöverket ger oss dispens på vår ansökan.

Gunilla Wickman Rostedt
Projektledare/Teknisk Förvaltare
HSB Förvaltning i Mälardalen